چگونه تاریخ انقضای خوراکی ها را افزایش دهیم؟
به گزارش وبلاگ تاج، برترین زمان برای میل کردن خوراکی ها زمانی است که تازه هستند؛ اما با چند ترفند ساده می توان زمان انقضای آن ها را برای مدت کوتاه افزایش داد.

وبلاگ تاج - شرکت های تولیدنماینده مواد غذایی برای مشخص تاریخ انقضای محصولات خود، آزمایش های متفاوتی انجام می دهند. تمام معیار هایی که در این آزمایش ها وجود دارند، مورد تایید سازمان های جهانی بهداشت و استاندارد هستند.
این تاریخ های انقضا باید رعایت شوند تا سلامتی ما تهدید نگردد؛ اما با چند ترفند ساده که در ادامه گزارش به آن ها اشاره شده است، می توانید این تاریخ انقضا را برای مدت کوتاهی افزایش دهید.
1. فریزر کردن
قرار دادن هر چیز خوراکی در جای سرد و جلوگیری از فاسد شدن آن ، از سالیان بسیار دور برای انسان ها ثابت شده است؛ یعنی از زمانی که انسان های اولیه شکار های حیوانی خود را در مکان های بسیار سرد مانند یخچال های طبیعی قرار می دادند.
هم اکنون نیز این موضوع به اثبات علمی رسیده است. مولکول های فسادزا در سرما به هیچ عنوان شیوع پیدا نمی نمایند؛ مگر این که مدت بسیار زیادی را در آن مکان گذرانده باشند.
در صورتی که می خواهید خوراکی خود را در فریزر قرار دهید، حتما آن را درون یک پلاستیک گذاشته و هرگونه هوا را از داخل آن خارج کنید تا اکسیژن موجود باعث فاسد شدن نگردد.
2. ترشی و مربا
برخی مواقع ممکن است برخی از خوراکی ها را در حجم زیاد بخرید و تا زمان فاسد شدن آن ها، برنامه ای برای میل کردنشان نداشته باشید. در این مواقع می توانید این خوراکی ها مانند انواع میوه و صیفی جات را به مربا یا ترشی تبدیل کنید و تا مدت طولانی در وعده های صبحانه یا کنار غذا میل کنید.
3. اول بپزید بعد نگه دارید
برخی از خوراکی ها به خصوص سبزی ها را زمانی که پخته شده باشند، زمان بیشتری می توانید در فریزر یا یخچال نگه دارید تا فاسد نشوند.
سبزی ها پیش از چیده شدن از آب و خاک تغذیه می نمایند و زمانی که تازه هستند نیز به عنوان یک گیاه زنده شناخته می شوند. همین املاح معدنی در سبزیجات می توانند به زودی باعث خراب شدن آن ها شوند. پس ابتدا آن ها را بپزید تا این املاح از بین بروند، سپس در فریزر قرار دهید.
4. جعبه نان برترین راه برای نگهداری نان
ترکیب آرد با آب باعث ایجاد مولکول هایی می گردد که برابر هوا و اکسیژن حساس هستند؛ به همین علت در صورتی که نان درون پلاستیک یا جعبه نان قرار نگیرد، به سرعت خشک شده و آغاز به کپک زدن می نماید؛ بنابراین اگر می خواهید نان را برای مدت طولانی نگه دارید، آن را فریز کنید. در غیر این صورت حتما درون جعبه نان قرار دهید.
5. نگهداری صیفی جات در جای سرد و تاریک
بسیاری از صیفی جات و دسته ای از سبزی ها در صورتی که در مکان های نسبتا سرد و تاریک قرار بگیرند، دیر تر از شرایط عادی خراب می شوند. البته بهتر است هر خوراکی را تازه میل کرد؛ اما این روش می تواند برای مدت کوتاهی تاریخ انقضای آن ها را افزایش دهد.
وبلاگ تاج علمی پزشکی کلینیک
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان