بدن درد و لرز بدون تب
به گزارش وبلاگ تاج، عموماً، ابتلاء به عفونت های ویروسی مانند آنفلوآنزا یا سرماخوردگی علت بدن درد و لرز می باشند. با این حال، در برخی موارد، این بیماری ها ممکن است همراه با افزایش درجه حرارت بدن نباشند. این مقاله فهرستی از بیماری هایی فراهم ساخته
مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
عموماً، ابتلاء به عفونت های ویروسی مانند آنفلوآنزا یا سرماخوردگی دلیل بدن درد و لرز می باشند. با این حال، در بعضی موارد، این بیماری ها ممکن است همراه با افزایش درجه حرارت بدن نباشند. این مقاله فهرستی از بیماری هایی فراهم ساخته که ممکن است موجب لرز و درد بدن شوند بدون آنکه درجه حرارت بدن را بالا ببرند.
تب که در اصطلاح پزشکی به آن پیرکسیا (Pyrexia) گفته می گردد، هنگامی رخ می دهد که دمای بدن بالاتر از حد طبیعی افزایش یابد. تب را به نام نشانه ای از وجود یک عفونت در نظر می گیرند. با این حال، عفونت همیشه باعث به وجود آمدن تب نمی گردد. آنفولانزا یک عفونت رایج است که به وسیله ویروس آنفولانزا ایجاد می گردد. سر درد ، بدن درد ، لرز، خستگی، سرفه، گلودرد، و غیره، بعضی از علائمی هستند که افراد مبتلا به آنفولانزا آنها را تجربه خواهند کرد. مواقعی وجود دارد که فرد علائم دیگری مانند درد بدن و لرز را بدون داشتن تب تجربه می کند. در واقع، لرز، حس سرمایی است که به دلیل انقباض و انبساط سریع عضلات ایجاد می گردد. هنگامی که فردی احساس سرما می کند، انقباض و انبساط سریع عضلات، به تولید گرما کمک می نمایند. هر چند اغلب در پی لرز، تب می آید، اما زمان هایی وجود دارد که فرد تنها احساس سرما و بدن درد دارد. بخش های ذیل فهرستی از عوارضی آورده شده است که ممکن است موجب به وجود آمدن لرز بدون تب شوند.
علل لرز بدون تب
لرز ناگهانی، چه همراه با بدن درد باشد و چه نه، می تواند نشانه کمبود تغذیه ای و یا مراحل اولیه عفونتی باشد که قرار است تا 24 ساعت آینده در سراسر بدن پخش گردد. همچنین بعضی شرایط خاص پزشکی می توانند موجب حمله های ناگهانی و اتفاقی لرز شوند که مدت زمان کوتاهی به طول می انجامد. اغلب، لرز همراه با درد عضلانی و مفاصل خواهد بود. امراضی که در ادامه می آیند، می توانند موجب گردند که فرد لرز را همراه با بدن درد تجربه کند بدون آنکه درجه حرارت درونی بدنش افزایش یابد.
بیشتر بخوانید:علایم عفونت ویروسی
آنفولانزا
آنفولانزا یک عفونت رایج است که به وسیله ویروس آنفولانزا ایجاد می گردد. سر درد ، بدن درد ، لرز، خستگی، سرفه، گلودرد، و غیره، بعضی از علائمی هستند که افراد مبتلا به آنفولانزا آنها را تجربه خواهند کرد. هر چند آنفولانزا می تواند موجب به وجود آمدن تب 100 درجه فارنهایت (778ر37 درجه سانتیگراد) و یا بالاتر گردد، اما لزوماً همه افرادی که مبتلا به آنفولانزا می شوند، ممکن است دچار تب نشوند.
بیشتر بخوانید:آنفولانزا چه مدت به طول می انجامد؟
سرماخوردگی
در مقایسه با آنفلوانزا، سرماخوردگی معمولی خفیف تر بوده، و یک بیماری تنفسی به تعداد میرود که عمدتاً به وسیله آدنوویروس، ویروس سین سیشیال تنفسی، پاراآنفلوانزا، و یا کروناویروس ایجاد می گردد. این بیماری موجب پدیدار شدن علائمی مانند احتقان بینی، گلو درد، سرفه، عطسه، آب آمدن از چشم، سردرد، بدن درد، خستگی، از دست دادن اشتها، تب با درجه پایین، لرز، و غیره می گردد. لازم به ذکر است که فرد مبتلا ممکن است تب کند و همچنین احتمال دارد که دچار تب نگردد.
کم خونی
کم خونی یک شرایط پزشکی است که در آن زمانی بدن دچار کم خونی می گردد که به اندازه کافی گلبول های قرمز سالم نداشته باشد. گلبول های قرمز خون از هموگلوبین، یعنی پروتئینی که اکسیژن را به بافت ها رسانده و و دی اکسید کربن را از دیگر قسمت های بدن به ریه ها حمل می کند، تشکیل شده اند. بدن به منظور ساخت هموگلوبین و گلبولهای قرمز، به مواد مغذی مانند آهن، ویتامین B12، فولات، و غیره نیاز دارد. کمبود هر یک از این مواد مغذی، از دست دادن خون، و یا تخریب سلول های قرمز خون به دلیل شرایط پزشکی خاص می تواند منجر به کم خونی گردد. کم خونی موجب بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، پایین آمدن سطوح انرژی، رنگ پریدگی پوست، مشکل در تمرکز، از دست دادن اشتها، گیجی، حساسیت به سرما، و غیره می گردد.
قند خون پایین
دیابت، که همچنین به آن هایپرگلیسمی یا بیماری قند خون گویند، یک شرایط پزشکی است که مشخصه آن سطوح بالای قند خون می باشد. در مواقعی خاص، بیماران دیابتی سطوح پایین قند خون را تجربه می نمایند. این حالت زمانی می تواند رخ می دهد که فرد وعده غذایی را از قلم بیاندازد، یا تمرینات شدیدی را بدون خوردن غذای کافی انجام دهد. در چنین شرایطی، سطح قند خون ممکن است افت کرده، در نتیجه موجب به وجود آمدن علائمی مانند لرز، و رنگ پریدگی پوست گردد.
کم کاری تیروئید
کم کاری تیروئید نوعی بیماری است که در آن غده تیروئید قادر به تولید مقادیر کافی از هورمون های تیروئید نمی باشد. غده تیروئید نقش حیاتی در رشد، نمو، تنظیم درجه حرارت و سوخت و ساز ایفاء می کند. ترشح ناکافی هورمونهای تیروئید می تواند منجر به علائمی مانند افزایش حساسیت به سرما، خستگی، درد مفاصل و عضلات، ریزش مو، شنماینده شدن مو و ناخن، ضعف، و غیره گردد.
علاوه بر بیماری های فوق الذکر، داشتن لرز و بدن درد همچنین می تواند به دلیل عفونت و یا عوارض خود ایمنی رخ دهند. افراد مبتلا به آرتروز در آب و هوای مرطوب و یا سرد دچار بدن درد می شوند. بنابراین، بایستی اقدامات احتیاطی را در طول زمستان رعایت نمایند. همچنین، استفاده طولانی مدت از بعضی داروها می تواند عاملی مؤثر در بروز بدن درد و لرز باشد.
نکته پایانی اینکه، کمبودهای تغذیه ای و کم آبی می توانند منجر به عدم تحمل سرما و یا افزایش حساسیت به سرما شوند. بنابراین، فرد بایستی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کرده و مصرف آب یا مایعات را افزایش دهد. همچنین، به منظور حفظ سلامتی، بایستی یک برنامه ورزشی را دنبال نمود. داشتن خواب کافی هم جهت تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است. چنانچه بدن درد و لرز به دلیل ابتلا به یک عارضه پزشکی ایجاد شده باشند، به محض اینکه بیماری اصلی کنترل و یا با گزینه های درمانی مناسب درمان گردد، این علائم برطرف خواهند شد.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های پزشک متخصص در نظر گرفته گردد.
/ج
منبع: راسخون