مهارت های جوشکار ، هر آنچه که یک جوشکار باید بداند
به گزارش وبلاگ تاج، برای آن ها که به کارهای فنی علاقه مند هستند، جوشکاری یکی از حرفه های مطلوب و هیجان انگیز است. شغلی که می تواند برای شما شرایطی را ایجاد کند که به عنوان یک کارگر یا سرکارگر حرفه ای، عایدی خوبی داشته باشید. از سوی دیگر، به نظر می رسد با توجه به آنکه حرفه های صنعتی از بازار کار مناسب تری برخوردار هستند، شانس بیشتری برای پیدا کردن یک شغل خوب خواهید داشت. جوشکار در واقع مسئول مونتاژ قطعات فلزی در کنار هم یا ترمیم آسیب در اجزای فلزی با استفاده از تکنیک های مختلف ذوب فلزات است. وظایف یک جوشکار شامل آنالیز نقشه ها، برش فلز به شکل مناسب و صاف کردن فلز مذاب برای از بین بردن پستی ها و بلندی های آن است؛ اما مهارت های جوشکار حرفه ای برای انجام این وظایف کدامند؟ برای پاسخ این سؤال با ما همراه باشید.
وظایف و مسئولیت های جوشکار
مسئولیت های خاص جوشکاران ممکن است بسته به صنعتی که در آن کار می نمایند و مقدار تجربه آنها متفاوت باشد، اما معمولاً شامل موارد زیر است:
- خواندن و درک نقشه های اولیه قبل از آغاز یک پروژه
- تأمین منابع مورداستفاده در پروژه
- مقدار گیری و برش مواد طبق مشخصات
- جوشکاری با استفاده از مواد مناسب برای اتصال فلزات به یکدیگر
- آنالیز کار تمام شده
جوشکاران در کارخانجات تولیدی و سایت های ساختمانی، برای شکل دادن و اصلاح اشیاء فلزی کار می نمایند. آنها می توانند با انواع فلزات در هر مقیاسی کار نمایند؛ از لوله های کوچک و قطعات ماشین گرفته تا تیرهای فولادی بزرگ در زیرساخت یک ساختمان.
جوشکاران از مشخصات دقیق برای تکمیل نقش خود در ساخت و ساز پروژه استفاده می نمایند و کار خود را از به دقت آنالیز می نمایند تا از یکپارچگی ساختاری پروژه ها اطمینان حاصل نمایند. جوشکاران ممکن است به نصب داربست برای رسیدن به مکان های مرتفع یا بالا رفتن از فضاهای تنگ یاری نمایند. آنها در خصوص شیوه های ایمنی محل کار، از جمله نوع تجهیزات حفاظتی که در موقعیت های مختلف احتیاج دارند، آموزش دیده اند.
مهارت های جوشکار
جوشکاری یکی از شاخه های علم متالوژی است که به فلز شکل می دهد و با تکنیک هایی، دو قطعه فلزی یا سرامیکی یا پلیمری را کنار هم قرار می دهند؛ این برقراری اتصال، در مقیاس اتمی است.
جوشکاری به دو روش کلی ذوبی و غیرذوبی یا جامد انجام می گردد و تکنیک های مختلفی دارد.
در جوشکاری جامد، مکانیسم جوش خوردن مواد، نفوذ بین مولکولی بین سطوح تماسی دو قطعه با استفاده از فشار است. جوشکاری مقاومتی، اصطکاکی، انفجاری و فراصوتی از انواع جوشکاری جامد هستند.
در جوشکاری ذوبی، برای اتصال دو قطعه از گرما استفاده می گردد. جوشکاری قوسی، اکسی گاز و جوشکاری با پرتو لیزری از انواع این مدل جوش هستند.
جوشکاری قوس الکتریکی فلزی متدی است برای اتصال دو قطعه فلزی با استفاده از الکترود پوشاننده شار که با یک قوس الکتریکی ذوب شده، تبدیل به یک قطعه ذوب شده از قطعات می گردد.
جوشکارهای تازه کار معمولا از روش MIG یا GMAW استفاده می نمایند. در این مدل جوش، با استفاده از الکترود بدون روکش برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مذاب فلز جوش، یک گاز بی اثر یا فعال در فضای قوس و اطراف حوضچه مذاب استفاده می گردد. اگر گاز بی اثر استفاده گردد، این تکنیک MIG و اگر از گاز فعال استفاده گردد جوشکاری MAG نامیده می گردد.
هرچه مهارت های جوشکار بیشتر باشد، از تکنیک جوشکاری قوسی با الکترود تنگستنی یا TIG استفاده می نماید که بسیار کاربرد دارد. نام دیگر این تکنیک، GTAW است و به جای سیم جوش قابل مصرف، الکترودی از جنس تنگستن استفاده می گردد. در این تکنیک، گاز محافظ خنثی از کپسول به وسیله رگلاتور و شلنگ های مخصوص استفاده می گردد و هنگام جوشکاری، ظاهر زیبایی به کار می دهد ولی سرعت پایینی دارد و گرانتر است.
جوشکاری اکسی سوخت که تکنیک جوشکاری مقرون به صرفه تر و دردسترس تر و آسان تر است، با یاری احتراق سوخت گازی، شعله ای را در نوک مشعل جوشکاری درست می نمایند و با استفاده از حرارت آن، فلزات پایه را ذوب و متصل می نمایند. در اجرای این تکنیک، سرعت پایین است.
بیش از 200 آگهی استخدام جوشکار را ببینید
الزامات آموزش مهارت های جوشکار
جوشکاران معمولاً در مدارس فنی آموزش می بینند تا نحوه جوشکاری را بیاموزند و گواهینامه خود را دریافت نمایند. جوشکاران احتیاجی به حضور در مدرسه ندارند و می توانند بدون آموزش رسمی، دارای تجربه و مهارت های گسترده باشند. تحصیلات به نوعی ارجح است، اما برای کسی که می خواهد یک جوشکار پیروز باشد، ضروری نیست. جوشکاری در دانشگاه، درواقع همان مهندسی متالوژی است. بعلاوه در شاخه کار و دانش دبیرستان، رشته هایی نظیر جوشکاری برق، جوشکاری آهن آلات و جوشکاری برق محافظ به متقاضیان ارائه می گردد.
جوشکارها به عنوان شاگرد، میانه یا استاد شناخته می شوند. شاگرد، فردی است که تحصیلات خود را به سرانجام رسانده و کمتر از پنج سال در رشته جوشکاری فعال بوده است. یک جوشکار میانه کسی است که بیش از پنج سال در این موقعیت کار نموده اما هنوز تمام مهارت های یک استاد جوشکار را ندارد. استادکار تقریباً در هر جنبه ای از جوشکاری تجربه دارد و می تواند با کمی آموزش یا نظارت آغاز به کار کند.
عایدی جوشکار
جوشکاری بسته به مدل آن که چکشی یا خرده کاری یا کیلویی و مرتبط با اسکلت یک ساختمان باشد، دستمزد متفاوتی دارد؛ هزینه و به تبع آن دستمزد هر متد از انواع جوشکاری هم فرق دارد.
دستمزد حداقلی برای یک جوش ساده در سال 1400، به صورت میانگین 300 هزار تومان بوده است. دستمزد جوشکارانی که در منطقه ها صنعتی و دور از شهر کار می نمایند، بیشتر از جوشکاران شهری است.