وام ازدواج چقدر از جهیزیه را پوشش می دهد؟
به گزارش وبلاگ تاج، وام ازدواج امسال 70میلیون تومان مشخص شده و اگر شرط سنی که در قانون بودجه آمده را داشته باشید، می توانید تا 100میلیون تومان روی وام ازدواج حساب باز کنید. برای وام ازدواج 100میلیونی خانم ها باید کمتر از 23سال و آقایان کمتر از 25سال سن داشته باشند. در غیر این صورت، چاره ای از اکتفا به وام 70میلیونی نخواهید داشت. با چنین وامی احتمالا بتوان هزینه های خرید یخچال فریزر، ماشین لباسشویی، مایکروویو، اجاق گاز، مبل، جاروبرقی و اتوبخار را پوشش داد.
به گزارش روزنامه هفت صبح، هرچند فهرست جهیزیه خیلی طولانی تر از این حرف هاست و به جز این موارد باید فکری به حال فرش، سرویس خواب، سرویس غذاخوری، وسایل آشپزخانه و همچنین دیگر لوازم برقی مثل ماشین ظرفشویی، آبمیوه گیری، سرخ کن، پلوپز و … کرد. با این حساب احتمالا بودجه خیلی بیشتری برای تهیه لیست کامل جهیزیه لازم باشد.
در این گزارش سعی کردیم هزینه اقلام اصلی که با بودجه 70میلیونی می توان آن ها را خرید بررسی کنید. توجه داشته باشید که در هر کدام از موارد، قیمت های مدل های مختلف می تواند خیلی پایین تر یا خیلی بالاتر باشد و در اینجا هزینه معمول برای خرید یک محصول باکیفیت با حداقل بودجه را در نظر گرفته ایم.
30میلیون تومان برای یخچال فریزر
اگر برای خرید جهیزیه اصرار زیادی روی یخچال فریزر های ساید بای ساید دارید، باید بگوییم ارزان ترین این مدل ها در بازار این روز ها حدود 20میلیون تومان قیمت دارند. البته شاید نتوان روی آن ها حساب باز کرد چراکه صرفا از نظر ظاهری شبیه یخچال سایدبای ساید به نظر می رسند و در برخی مدل ها با باز کردن در یخچال متوجه می شوید با یک یخچال فریزر بالا و پایین روبه رو هستید که در های آن به شکل دیگری طراحی شده.
یخچال فریزر های سایدبای ساید در بازه قیمت 20میلیونی حتی محفظه Fresh Box ندارند و برای یک لیوان آب مجبور خواهید شد در یخچال را باز کنید. یخچال فریزر هایی که امکانات معمول مدل های ساید بای ساید را داشته باشند، حداقل 30میلیون تومان قیمت دارند. اشتباه نکنید؛ درباره برند های خارجی صحبت نمی کنیم.
بلکه خرید یخچال فریزر های ساید ایرانی در حال حاضر چنین بودجه ای لازم دارد. اگر به فکر صرفه جویی هستید، بهتر است به جای خرید یخچال فریزر ساید 20میلیونی، سراغ یخچال فریزر های دوقلو بروید که در همین محدوده قیمت دارند. با این کار می توانید 10میلیون تومانی که صرفه جویی شده را به خرید دیگر لوازم جهیزیه اختصاص دهید. هرچه باشد این هم از مزایای خرید اقتصادی است.
11میلیون تومان برای ماشین لباسشویی
شاید بتوانید با بودجه هفت میلیونی ماشین لباسشویی بخرید، اما در این بازه قیمت گزینه هایتان محدود به لباسشویی های هفت کیلوگرمی برند های متفرقه است و احتمال دارد در همان سال های اول زندگی خرج دوباره برای ماشین لباسشویی روی دوشتان بگذارند. حداقل هزینه برای خرید یک ماشین لباسشویی هشت کیلوگرمی با امکانات معمول در بازار این روز ها حدود 11یا 12میلیون تومان است.
در چنین حالتی می توانید روی مدل های به روزتر با برنامه های شست وشوی متنوع بروید که امکاناتی مثل بخارشو، شست وشوی سریع و … دارند و تا حد زیادی انتظارتان از یک ماشین لباسشویی را برآورده می کنند. با چنین بودجه ای برند های ایرانی محصولات نسبتا خوبی روانه بازار کرده اند. البته هزینه خرید ماشین لباسشویی سقف تعیینی ندارد و قیمت لباسشویی های خارجی بعضا به بیش از 30میلیون تومان می رسد. اگر بخواهید سراغ چنین گزینه هایی بروید حدود نصف وام ازدواج 70میلیونی خرج ماشین لباسشویی می شود.
12میلیون تومان برای مبل
حداقل هزینه برای خرید سرویس مبلمان رقمی حدود 12 میلیون تومان است. با چنین بودجه ای می توانید مبل استیل هشت نفره بخرید. البته قیمت ها می تواند خیلی بیشتر از این حرف ها باشد. مبل هایی که با چوب مرغوب مثل راش و افرا ساخته شده و طراحی های لوکسی دارند بالای 20میلیون تومان خرج روی دستتان خواهند گذاشت.
هرچند بعضا برای خرید جهیزیه روی مبل استیل تاکید می کنند، اما اگر زیاد اصراری به خرید مبل های کلاسیک ندارید، می توانید روی انواع مبل راحتی یا چستر هم حساب باز کنید. چراکه با بودجه 12میلیونی شاید مجبور به خرید مبل های استیل با کیفیت پایین تر شوید، اما با همین بودجه گزینه های خوبی برای خرید مبل هفت نفره پیش رویتان خواهد بود.
هشت میلیون تومان برای مایکروویو
شاید باورنکنید، اما سخت ترین قسمت خرید جهیزیه، حتی سخت تر از اقلام مهمتر مثل یخچال فریزر و ماشین لباسشویی، خرید اجاق مایکروویو است. شاید برای دیگر لوازم آشپزخانه برند های ایرانی کلی حرف برای گفتن داشته باشند، اما آن ها ما را در خرید مایکروویو با برند های خارجی تنها گذاشته اند.
طوری که خرید یک اجاق مایکروویو با امکانات کامل ممکن است 25میلیون تومان خرج روی دستتان بگذارد. برای اینکه مجبور نباشید لیست جهیزیه را بدون حضور اجاق مایکروویو ببندید، می توانید روی گزینه های هشت میلیونی حساب باز کنید. آن ها شاید برنامه های پخت کمتری داشته باشند، اما برای کار های معمول مثل گرم کردن غذا، پخت کیک و گریل کردن مواد غذایی می توان روی آن ها حساب باز کرد.
گزینه دیگر برای آن هایی که می خواهند خرید اقتصادی داشته باشند، اعتماد به آون توستر ها است. آن ها برنامه پخت ندارند و تنها می توان دما و زمان پخت را در آن ها تعیین کرد. شاید انتخاب سختی باشد، اما اعتماد کردن به آن ها تا حد زیادی هزینه هایتان را کاهش خواهد داد. طوری که با بودجه حدود دو میلیون تومان می توان بهترین آون توستر موجود در بازار را خرید.
سه میلیون تومان برای جاروبرقی
حداقل بودجه ای که می توانید با آن جاروبرقی بخرید، حدود دو میلیون تومان است. با چنین بودجه ای گزینه های اقتصادی با قدرت پایین و کیفیت نه چندان خوب پیش رویتان است، اما اگر حدود یک میلیون تومان به این رقم اضافه کنید، می توانید روی گزینه های بهتری حساب باز کنید. با سه میلیون تومان می توان جاروبرقی های باکیفیت ایرانی خرید که تا حد زیادی انتظاراتتان را از یک جاروبرقی خوب مثل لوله کنفی، قدرت مکش بالا و فیلتر خروجی، برآورده می کند و کاملا از پس تمیز کردن خانه تان برمی آید. جاروبرقی برند های خارجی بعضا بیشتر از شش میلیون تومان خرج روی دستتان می گذارند.
دو میلیون تومان برای اتو بخار
با هر بودجه ای که بخواهید می توانید اتو بخار بخرید. قیمت ها از 300هزار تومان شروع می شود و به بالای شش میلیون تومان می رسد. همین مورد باعث شده موقع انتخاب اتو بخار دستتان باز باشد و گزینه های مختلفی پیش رو داشته باشید. اگر بخواهید یک اتو بخار اقتصادی با امکانات معمول مثل کفی سرامیکی، بخاردهی لحظه ای، سیستم قطع اتوماتیک و ظاهر قابل قبول بخرید، احتمالا باید رقمی حدود یک تا دو میلیون تومان پول خرج کنید. با یک میلیون تومان برند های ایرانی پیش رویتان هستند و با هزینه بالاتر می توانید سراغ مدل های خارجی بروید. با این کار تا سال ها خیالتان بابت اتو بخار راحت خواهد بود.
چهار میلیون تومان برای اجاق گاز
احتمالا بهتر باشد خرید اجاق گاز را در آخرین اولویت فهرست جهیزیه بگذارید. چراکه در خرید اجاق گاز همه چیز به خانه ای که قرار است در آن زندگی تان را شروع کنید بستگی دارد. شاید خانه تان اجاق گاز صفحه ای داشته باشد و لازم باشد به کلی این یک قلم را از فهرست جهیزیه حذف کنید.
همچنین ممکن است جایی برای نصب اجاق گاز صفحه ای در آشپزخانه نداشته باشید و مجبور شوید سراغ مدل های فر دار بروید. قیمت اجاق گاز به قدری متنوع است که از یک میلیون تومان شروع می شود و در برخی موارد به بیش از 30میلیون تومان می رسد. موارد مختلفی مثل تعداد شعله، جنس بدنه، ترموکوپل، فر و … می تواند روی قیمت اجاق گاز تاثیر بگذارد.
اگر بخواهید اجاق گاز صفحه ای بخرید، با بودجه چهار میلیونی بهترین گزینه ها پیش رویتان هستند که پنج شعله هستند و صفحه شیشه ای آن ها چشمتان را به خود خیره می کند. با همین بودجه چهار میلیونی می توانید سراغ ارزان ترین اجاق گاز های پنج شعله فردار هم بروید. اگر استفاده چندانی از فر اجاق گاز ندارید، گزینه دیگر اجاق های طرح فر هستند که بخش پایینی آن ها تنها محفظه ای برای نگهداری لوازم آشپزی خواهد بود. با هزینه یک تا دو میلیونی می توان اجاق های پنج شعله طرح فر خرید.
منبع: فرارو