خبرنگاران قیمت مرغ در کردستان کاهش می یابد

به گزارش وبلاگ تاج، سنندج - خبرنگاران - معاون هماهنگی امور مالی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: قیمت مرغ در کردستان به تدریج کاهش می یابد تا به قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار کشور یعنی سقف 15 هزار و 750 تومان نزدیک گردد.

خبرنگاران قیمت مرغ در کردستان کاهش می یابد

خالد جعفری روز یکشنبه در ستاد تنظیم بازار استان کردستان گفت: در حال حاضر حدود هشت درصد با قیمت مصوب ستاد فاصله داریم و برای رسیدن به این قیمت اتخاذ برنامه ریزی ها و هماهنگی با استان های همجوار هم ضروری است.

وی افزود: نهاده های مورد احتیاج مرغداری ها با ارز دولتی وارد کشور می گردد اما وقتی با تاخیر در اختیار مرغدار قرار می گیرد باعث ایجاد بازار ثانویه نهاده می گردد.

جعفری با بیان اینکه مولفه های مختلفی بر میزان قیمت، فراوری و عرضه مرغ تاثیر می گذارد که باید در تصمیم گیری ها مدنظر قرار بگیرد افزود: اگر از فراورینمایندگان مرغ حمایت نمی شد سال گذشته 13 میلیون جوجه ریزی در مرغداری های استان نداشتیم.

معاون هماهنگی امور مالی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: ستاد تنظیم بازار یکطرفه عمل نمی نماید و به فراورینماینده هم در کنار مصرف نماینده توجه می نماید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این نشست گفت: سال گذشته 11 میلیون و 291 هزار قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که سال جاری در این مدت شاهد جوجه ریزی 10 میلیون و 117 هزار قطعه بودیم که نشان دهنده کاهش 10 درصدی است.

فرید سپری با اشاره به اینکه 14 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در صنعت مرغداری کردستان فعالیت می نمایند گفت: با تمام پیگیری ها برای تامین نهاده تنها توانستیم 40 درصد نهاده سفارش داده شده را تامین کنیم.

وی افزود: قیمت های معین شده برای فروش مرغ در تنظیم بازار کشور با شرایط واقعی هزینه های فراوری منطبق نیست و احتیاج به تجدیدنظر در این قیمت ها وجود دارد.

سپری افزود: صنعت مرغداری بعد از بحران کرونا دو روز است که نفس می کشد و قیمت کنونی مصوب به نفع فراورینماینده نیست و مصرف نماینده هم متضرر می گردد.

شفیعی نماینده مرغداران هم در این نشست گفت: طی سه ماه گذشته مرغداران متضرر شدند و اکنون فروش مرغ با قیمت حدود 10 هزار تومان آن هم در شرایطی که در استان های همجوار تا 12 هزار تومان فروخته می گردد، عملی نیست.

وی با اشاره به اینکه با در نظر دریافت سود 12 درصد باید قیمت مرغ 12 هزار و 400 تومان باشد یادآور شد: در این سه ماه 6 هزار و 800 تُن ذرت و هفت هزار و 120 تُن سویا دریافت نموده ایم این درحالی است که احتیاج ماهانه مرغداری های کردستان هشت هزار تن سویا و 12 هزار تن ذرت است که به جای 60 هزار تن، 14 هزار تن در این سه ماه دریافت نموده ایم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم خطاب به مرغداران گفت: هیچ وقت تابع تنظیم بازار کشور نبوده اند اما برخوردی هم صورت نگرفته است.

محمد دره وزمی در دفاع از مصوبات تنظیم بازار کشور افزود: قیمت های معین شده باید با قیمت تمام شده متناسب باشد و اعضای تنظیم بازار از همه دستگاه ها تشکیل شده است و نمی توان گفت از موضوع و هزینه ها مطلع نیستند.

موضوع تورم در استان کردستان یکی دیگر از موضوعات تنظیم بازار استان کردستان بود که بخش ها و کالاهایی که گران شدن آنها بر کلیت تورم استان تاثیر گذاشته است مورد آنالیز دقیق نهاده شد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان در این رابطه گفت: تورم ماهیانه استان 5.5 درصد افزایش یافته است که باید دلایل افزایش تورم خرداد نسبت به اردیبهشت را جزیی تر آنالیز کرد.

مسعود سالمی بوکانی چند گروه شاخص مورد آنالیز بر افزایش تورم تاثیر بیشتری داشته اند افزود: نان و غلات در کردستان 13.4 درصد افزایش داشته است که در مقایسه با میانگین 6.7 درصدی کشور 7.3 بیشتر و صندلی دوم از نظر افزایش در کشور بوده است.

وی افزود: گروه گوشت قرمز و ماکیان در استان 7.3 درصد افزایش یافته است که در مقایسه به چهار درصد افزایش کشور 3.3 درصد بیشتر بوده است.

سالمی یادآور شد: گروه میوه و خشکبار هم در استان 15.2 درصد افزایش قیمت یافته است که در مقایسه با افزایش 4.3 درصدی کشور 11.2 درصد افزایش بیشتری را نسبت به کشور نشان می دهد.

وی گفت: قیمت آب، برق، گاز و سوخت قسمت اعظم تورم استان کردستان را با 51.6 درصد افزایش به خود اختصاص داده است که در مقایسه با قیمت کشوری که منفی 2.2 درصد و کاهشی بوده است 53.8 درصد افزایش یافته است.

سالمی بوکانی سپس به آنالیز جزیی تر گروه ها پرداخت و گفت: در گروه نان و غلات شاهد افزایش 13.9 درصدی برنج خارجی درجه، افزایش 18 درصدی برنج خارجی درجه 2، هشت درصدی نان لواش، 6.5 درصدی سنگک، 9.6 درصدی ماکارونی و 7.5 درصدی آرد گندم بوده ایم.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان افزود: در گروه گوشت قرمز و ماکیان افزایش 16.9 درصدی مرغ ماشینی بیشترین تاثیر را در این گروه بر افزایش تورم داشته است.

وی یادآور شد: در گروه میوه و خشکبار سیب خارجی با 62 درصد افزایش، سیب قرمز با 40 درصد افزایش، سیب زرد با هفت درصد افزایش و کیوی با 23.4 درصد افزایش بیشترین میزان افزایش قیمت را در میان میوه ها در استان داشته است.

سالمی بوکانی افزود: این میوه ها در این فصل بسیار کمتر در بازار پیدا می شده و کمترین مصرف را در سبد خرید خانواده است. با توجه به اینکه در اردیبهشت هم در کردستان از سیستم گرمایشی استفاده می گردد و افزایش قیمت سوخت در این فصل اتفاق افتاده بر افزایش تورم این گروه بر خلاف بسیاری از نقاط کشور تاثیر گذاشته است.

وی گفت: یکی دیگر از دلایل بالا رفتن نرخ تورم کردستان در ارزیابی ماهانه گران شدن قیمت نان در اردیبهشت و دیرتر از دیگر نقاط کشور بوده که این افزایش قیمت هم بر تورم کلی استان موثر بوده است.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران قیمت مرغ در کردستان کاهش می یابد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران قیمت مرغ در کردستان کاهش می یابد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید