طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی

به گزارش وبلاگ تاج، خبرنگارانـ میرزا قاسمی یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذا های خطه گیلان است که معروفیت جهانی دارد. پیشینه این غذا به دوران قاجار بر می شود. در سال 1240 شمسی میرزا محمد قاسم خان که تازه از فرنگ برگشته بود، به دستور ناصرالدین شاه والی گیلان شد. میرزا محمد قاسم که به آشپزی و ابداع ترکیبات نو غذایی علاقه خاصی داشت، به صورت اتفاقی بادمجان کبابی، گوجه، سیر و تخم مرغ را باهم مخلوط کرد و این غذای خوشمزه را برای اولین بار پخت. از آن به بعد این غذا به نام والی گیلان به میرزا قاسمی معروف شد که در منوی رستوران های سنتی و ایرانی صندلی ویژه ای دارد. در ادامه این مطلب با طرز تهیه یک میرزا قاسمی اصیل و خوشمزه گیلانی همراه ما باشید.

طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی

بادمجان: 10 عدد

گوجه: 5 عدد

تخم مرغ: 5 عدد

سیر: 1 بوته

زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به بادمجان

بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی هاست که در بسیاری از غذا ها از آن استفاده می کنیم. بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های چین اول بهره ببرید؛ چون بادمجان های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. برای تهیه بادمجان کبابی بهتر است از بادمجان های کشیده و گوشتی بهره ببرید.

نکات مربوط به سیر

سیر سرشار از ویتامین های گروه B و C است؛ بعلاوه منبع غنی فسفر، منگنز، آهن، روی، کلسیم، کربوهیدارت و مقادیری از پروتئین است. سیر با خاصیت ضدعفونی نمایندگی که دارد، در درمان بسیاری از بیماری ها نقش به سزایی دارد و کارشناسان تغذیه مصرف روزانه سیر را در وعده های غذایی توصیه می نمایند. سیر در تهیه یک میرزاقاسمی اصیل نقش مهمی دارد و هر قدر در استفاده از سیر برای این غذا دست و دل بازی کنید، میرزاقاسمی خوشمزه تر و اصیل تری خواهید داشت.

طرز تهیه میرزا قاسمی

برای آغاز کار بادمجان ها را خیلی خوب بشویید و خشک کنید. با چاقو چند شکاف روی بادمجان ایجاد کنید و کمی روغن روی پوست بادمجان بمالید تا پوست آن بعد از کبابی شدن راحت کنده گردد. سپس اجاق گاز یا کباب پز را روشن کنید و بادمجان ها را با پوست روی شعله میانه آتش بگذارید. توجه داشته باشید که کلاهک بادمجان را جدا نکنید تا در حین کبابی کردن بتوانید راحت تر بادمجان را بچرخانید و جا به جا کنید. در حین کبابی کردن هرچند دقیقه یکبار بادمجان ها را پشت و رو کنید تا همه قسمت های آن به صورت یک نواخت کبابی و پخته گردد. بعد از اینکه بادمجان ها خنک شدند، به آرامی پوست آن ها را بکنید و بادمجان ها را با چاقو خرد کنید تا له شوند.

توی یک ماهی تابه عظیم کمی روغن بریزید و بادمجان کبابی را توی آن بریزید. ماهی تابه را روی شعله میانه رو به کم اجاق گاز قرار بدهید و هر چند دقیقه یک بار بادمجان ها را هم بزنید تا ته نگیرند. زمانی که احساس کردید کف ماهی تابه خیلی خشک شده است و بادمجان ها به آن می چسبند، کمی دیگر روغن اضافه کنید. تفت دادن بادمجان برای تهیه یک میرزا قاسمی اصیل اهمیت زیادی دارد. بادمجان باید با شعله کم و سر فرصت تفت بخورد تا اینکه رنگش تیره گردد و حالت خامی نداشته باشد. بعد از حدود 1 ساعت که بادمجان خوب تفت خورد، گوجه ها را رنده یا با غذاساز میکس کنید و به بادمجان اضافه کنید.

حدود نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا آب گوجه کشیده گردد و با بادمجان تفت بخورد. حالا یک ماهی تابه دیگر بردارید و کمی روغن توی آن بریزید. سیر ها را پوست کنید. می توانید سیر را رنده کنید یا با چاقوی تیز خرد کنید، طوری که درشت نباشد. سیر های خرد شده را توی روغن داغ بریزید و کمی که تفت خورد، تخم مرغ ها را یکی یکی توی آن بشکنید و فوری هم بزنید. زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و باز هم بزنید تا تخم مرغ حالت گلوله گلوله گردد. سپس اجاق را خاموش کنید و مخلوط سیر و تخم مرغ را به ماهی تابه بادمجان و گوجه اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.

نیم ساعت دیگر با شعله کم زمان بدهید تا میرزا قاسمی کاملا جا بیافتد. در این فاصله هر چند دقیقه یک بار میرزا قاسمی را هم بزنید. حالا میرزا قاسمی اصیل گیلانی شما آماده است و می توانید آن را توی ظرف سرو بکشید و همراه با نان تازه و سبزی خوردن میل کنید. شمالی ها معمولا میرزا قاسمی را همراه با پلوی کته سرو می نمایند که در صورت تمایل می توانید تهیه کنید. نوش جان

منبع: فرارو

به "طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید