آشنایی با خواص و مضرات عناب
به گزارش وبلاگ تاج، این میوه دارای موادمغذی، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف و منبع عظیمی از آنتی اکسیدان های طبیعی است. در ادامه این مقاله خواص و مضرات عناب را برای علاقمندان گردآوری نموده ایم، با ما همراه شوید.
عناب در منطقه ها گرمسیری رشد می نماید و ظاهری شبیه به خرما دارد. البته عناب رسیده به این شکل است و نارس این میوه بیشتر شبیه زیتون است تا خرما. عناب غنی از پتاسیم، سدیم، منیزیوم، منگنز، ویتامین C و ویتامین A است. اما کالری عناب چقدر است و روزانه چه مقدار از آن را می توانیم با خیال راحت مصرف کنیم؟کالری عناب تازه چقدر است؟هر 100 گرم عناب تازه حاوی 79 کالری است.
کالری عناب خشک شده چه مقدار است؟هر 100 گرم عناب خشک شده حاوی 281 کالری است.
فواید و خواص عنابعناب تازه را ترجیح می دهید یا خشک شده آن را به عنوان تنقلات سالم در برنامه غذایی خود دارید؟ شاید هم از دمنوش عناب استفاده می کنید. در هر صورت خوب است دقیق تر درباره خواص عناب و فواید دارویی آن بدانید.
1. راز جوانی با عنابعناب راز جوانی را می داند! برای این که پوستتان شاداب و درخشان باشد و چروک نگردد، عناب بخورید. این ماده غذایی در برابر رادیکال های آزاد موجود در هوا از پوست محافظت می نماید. عناب پوست را همواره جوان نگه می دارد و شادابی و طراوت آن را حفظ می نماید.
2. کاهش التهابات پوست و درمان آکنهاگر پوست حساسی دارید و همواره با التهابات و قرمزی پوستتان روبرو می شوید، عناب بخورید. عناب التهابات و حساسیت های پوستی را کاهش می دهد. این ماده غذایی برای درمان آکنه نیز مفید است. عناب چربی پوست را کاهش می دهد و آن را ضدعفونی می نماید. پس از مصرف این ماده غذایی آکنه ها به مرور کمتر شده و از بین می فرایند.
3. درمان بی خوابیبی خوابی مسئله ای است که از پیر تا جوان با آن دست و پنجه نرم می نمایند. بی خوابی های شبانه دلایل مختلفی دارد. بعضی از افراد به علت این که استرس و اضطراب شان زیاد است نمی توانند بخوابند. بیماری هایی مانند افسردگی هم می تواند علت بی خوابی های همیشگی باشد. عناب استرس و اضطراب را کاهش می دهد و بی خوابی را درمان می نماید. فلاونوئید ها و ترکیبات این ماده غذایی خوابی آرام را به شما هدیه می نمایند.
4. ضد سرطان بودناز بیماری سرطان می ترسید و نمی دانید چه کاری برای پیشگیری و غلبه بر آن باید انجام دهید؟ ما به شما عناب را پیشنهاد می کنیم. عناب برای پیشگیری و درمان سرطان مفید است. مصرف عناب تازه یا چای عناب نمی گذارد که رادیکال های آزاد موجود در هوا به درون بدنتان نفوذ نمایند.
5. پیشگیری و درمان سرماخوردگیبرای پیشگیری از سرماخوردگی پوشیدن لباس های گرم و گرم کردن محیط خانه کافی نیست، بلکه باید بدنتان را در برابر این بیماری مقاوم کنید. عناب یکی از مواد غذایی غنی از ویتامین C است. مصرف عناب سبب قوی شدن سیستم ایمنی می گردد. عناب خلط آور است و برای درمان سرماخوردگی هم می توان از آن استفاده کرد. چای عناب گلو را نرم می نماید و درد های ناشی از سرماخوردگی را کاهش می دهد.
6. تقویت حافظهحس می کنید حافظه تان به مقدار گذشته قوی نیست و فراموشی گرفته اید؟ برای درمان این مشکل عناب بخورید. این ماده غذایی حاوی فسفر است و عملکرد مغز را بهبود می دهد. عناب نمی گذارد در دوران پیری به آلزایمر و فراموشی دچار شوید و حافظه را قوی نگه می دارد.
7. عناب و بارداریعناب یکی از مواد غذایی مفید برای خانم های باردار است. عناب آهن مورد احتیاج بدن را در ماه های اول بارداری تأمین می نماید. عناب برای رشد جنین مفید است و سیستم عصبی او را بهبود می دهد. عناب فشار خون را روی حد نرمال نگه می دارد. با مصرف این ماده غذایی نگران افزایش ناگهانی فشارخون در بارداری نخواهید بود.
مضرات عناببرای خوردن عناب باید به موارد احتیاطی و مضرات آن توجه داشته باشید. بعضی از ضرر های این ماده غذایی در ادامه ارائه شده است.
1. کاهش شدید قند خونمصرف بیش از حد عناب منجر به کاهش ناگهانی قند خون می گردد. دیابتی ها باید عناب را با احتیاط مصرف نمایند.
2. ایجاد نفخ و دل دردعناب نفاخ و دیر هضم است. مصرف بیش از حد این ماده غذایی ممکن است منجر به دلپیچه و دل درد گردد.
3. افزایش غلظت خونعناب غلظت خون را افزایش می دهد. کسانی که خونشان غلیظ است، نباید این ماده غذایی را مصرف نمایند.
4. طبع سرد عنابطبع عناب سرد و مرطوب است. کسانی که طبع شان با طعم عناب یکی است، بهتر است عناب را به حد اعتدال مصرف نمایند تا دچار مشکل نشوند.
سخن آخرعناب در کشور ما بیشتر به عنوان دارو استفاده می گردد. این ماده غذایی خلط آور است و گلو را نرم می نماید. عناب برای درمان سرفه و گرفتگی صدا نیز استفاده می گردد. بعلاوه برای شادابی پوست و درمان جوش کاربرد دارد. کالری عناب تازه کمتر از عناب خشک است؛ بنابراین کسانی که رژیم دارند، بهتر است عناب را به صورت تازه مصرف نمایند. عناب سیستم ایمنی بدن را قوی می نماید و برای درمان کم خونی مفید است. این ماده غذایی عملکرد شناختی را تقویت می نماید و نمی گذارد به آلزایمر یا فراموشی دچار شوید.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون